A DVTK Stadion VIP termében elvégzett feladat során a keretet 2x3 részre osztották, az így létrejött hármas csoportoknak egymástól elszeparálva kellett egy-egy külön csapatot alkotniuk. A feladat során egymás kivitelezési technikáját nem látva kellett egy hidat alkotnia az egyes egységeknek, úgy hogy megadott időben a csapatok egy-egy tagja kommunikálhatott a másikkal egy semleges területen.


- Mint minden csapatépítő programnak, ennek is az volt a legfontosabb célja, hogy a megszokottól eltérően, ne csak a pályán legyen együtt a csapat, hanem a pályán kívül is, ahol nem kell futniuk a játékosoknak, nincs labda, hanem valami mást csinálnak. - nyilatkozta Poós Miklós, a DVTK mentáltrénere. - Ebben a hídépítő feladatban több lehetőség is volt részünkről, amit vizsgálhattunk. Egyrészt volt benne egy verseny, hiszen kis csoportok építettek több hidat, ráadásul ezt is ugye külön építették a különböző alcsoportok, ezért nagyon nem volt mindegy, hogy a megengedett kommunikáció a feladat során hogyan sikerült a felek között, hiszen a két külön épülő résznek a végén passzolnia kellett. Ez ugye egy kommunikációs megtervezési feladat volt a játékosok részéről.


- Érdekes volt látni, hogy mind a három csapat más felosztás szerint látott neki a feladatnak, ebből kifolyólag három teljesen más végeredmény született. Jelen esetben azonban nem a kommunikációra volt kihegyezve a feladat végrehajtása, hanem inkább annak közösségkovácsoló erejében bíztunk, illetve egy jó visszajelzés volt a szakmai stáb részére, hogyan is néz ki jelenleg a csapat mentálisan. A zsűri így nem is feltétlen a megadott szempontok alapján értékelt - szépség, funkcionalitás és a két elem illeszkedése -, sokkal inkább a belefektetett munkát vették figyelembe. A feladaton keresztül ki tudtuk elemezni, hogy a csapatnak az aktuális állapota éppen mit mutat - milyen intenzitással vetik bele magukat a munkába a játékosok, hogyan állnak a megoldásra váró problémához - hiszen a koronavírus miatt egy szokatlan és hosszú időszak után ez volt az első ilyen foglalkozás, ami érződött a társaságon. Ugyanakkor segítette a játékosok megérkezését újra ebbe a közösségbe, hiszen kifejezetten jó hangulatban zárult a program.


A feladatot a szakmai stáb döntése nyomán a mérnöki diplomával rendelkező, Serhii Shestakov vezette csapat nyerte meg, amelynek tagja volt még Dušan Brković, Egerszegi Tamás, Hysen Memolla, Kiss Tamás, Korbély Kristóf, Márkvárt Dávid, Polgár Kristóf, Rui Pedro és Szűcs Kornél.