Idén szeptember 16-án Milánóban rendezik a Weisz Árpád Nemzetközi Tornát, ahol az egykori magyar válogatott labdarúgó és sikeres edző pályafutásának meghatározó csapatai és Magyarország képviseletében a DVTK vesz részt. A csapat vezetőedzője György Gábor, segítői Wágner Gábor és Borbély Gábor.

Minden csapat két mérkőzést játszik, az elődöntőt követően a győztesek a kupáért, a vesztesek a harmadik helyért lépnek pályára.

A DVTK U16-os csapata a mérkőzéseket megelőzően megkoszorúzza Weisz Árpád emléktábláját a San Siro (Giuseppe Meazza) Stadionban.

Weisz Árpád
Sikeres, de tragikusan rövid életút

Weisz Árpád Magyarországon kevésbé ismert, pedig a húszas évek elején hat alkalommal a magyar labdarúgó-válogatott mezét is viselte a Törekvés játékosaként. Ezt követően a csehszlovákiai Maccabi Brno, majd az olasz Padova és Ambrosiana Inter (így nevezték akkor az Internazionalét) csapatában játszott. Utóbbi helyen kezdte edzői pályafutását és az 1929/1930-as idényben mindössze 34 évesen megnyerte az Interrel a bajnokságot, majd a Bolognával újabb három scudettót szerzett. Azóta is az olasz foci egyik edzőfejedelmének tartják, azonban művét nem fejezhette be, mert zsidó származása miatt el kellett hagynia Olaszországot. Hollandiában még edzősködött, majd haláltáborba hurcolták, Auschwitzban hunyt el 1944-ben mindössze 47 évesen.

Emlékére először 2013-ban rendeztek utánpótlás tornát Milánóban a Bologna FC, az AC Milan és az FC Internazionale részvételével. A DVTK 2014-ben csatlakozott a mezőnyhöz, és el is hozta a győztesnek járó trófeát.

II. Weisz Árpád Nemzetközi Torna

elődöntő: Bologna FC - Diósgyőri VTK 1-2 (1-1)
döntő: AC Milan - DVTK 0-1 (0-0)

Szólj hozzá a DVTK hivatalos facebook oldalát!