A tornán nemenként 8 csapat vett részt, mindegyiket különböző nemzetiségű játékosok alkotják. Minden csapat kerete 11 mezőnyjátékosból és 2 kapusból áll, közülük egyszerre 3+1-en lehetnek a jégen. A mérkőzéseket a normál jégkorongpálya felére zsugorított játéktéren rendezik, ez pedig dinamikusabb és pörgősebb játékot eredményez

A fiúknál Hegedüs Leventével a kapuban a zöld csapat 17 ponttal lett csoportgyőztes. Veretlenségüket az utolsó fordulóban a feketék ellen veszítették el, ez Szalay Boldizsár elődöntős helyezésébe került. Ivády Milán a barna csapat tagjaként a 2. helyen végzett a csoportkör után, Hegedüsékhez hasonlóan ők is elődöntőzhetnek. A zöldek ellenfele a fekete csapat lesz, így máris revansot vehetnek a csoport utolsó fordulójában elszenvedett vereségért. A barnák a piros csapattal játszanak a döntőért. Szalay Boldizsár a szürke csapattal a feketékkel egyenlő pontszámmal, egymás elleni eredménnyel 5. helyen végzett.

Ezt követően a fiúk döntőjében a zöld csapattal Hegedüs Levente volt érintett. A keddi magabiztos elődöntő után ezúttal az a piros csapat várt rájuk, amelyet a csoportkörben csak büntetőkkel tudtak felülmúlni. Ezúttal ennél nagyobb volt a különbség a két csapat között, a zöldek rögtön a meccs elején magukhoz ragadták a kezdeményezést és a vezetést. Hamar elmentek 3 góllal, és bár az első szünetre feljött az ellenfél 3-2-re, ezt követően egyre nyílt az olló a két csapat között. Végül a zöldek 10-4-es győzelmet aratva olimpiai aranyérmet szereztek.

Korábban két magyar jégkorongozó szerzett érmet téli ifjúsági olimpián: 2012-ben Innsbruckban Gasparics Fanni és Kovács Attila az ügyességi versenyben lett ezüstérmes.

A jövő szerdáig tartó 3. téli ifjúsági játékokon 79 ország mintegy 1880, 15 és 18 év közötti sportolója vesz részt, köztük 23 magyar.

forrás: MOB, jegkorongblog.hu