- Mindenekelőtt gratulálunk! Hogyan zajlott a selejtező?
- Három meccset játszottunk, mégpedig az USA, Nigéria, és Mozambik ellen. Az amerikai csapat kérdés nélkül a legjobb a világon. Nekik nincs ellenfelük, mivel meccset sem veszitettek az elmúlt évtizedben. Szóval ez a meccs számunkra inkább a taktikánkról szólt, és annak gyakorlásáról. Felkészített minket a Nigéria és a Mozambik elleni találkozókra. De természetesen nagyon jó érzés volt, hogy a világ legjobb csapata és játékosai ellen játszhattunk. A két afrikai csapat Nigéria és Mozambik, összetételüket tekintve nagyon hasonlóak. Mindkét csapatnak atletikus játékosai vannak, ezért a taktikánk is majdnem ugyanaz volt. Elsősorban Nigériára koncentráltunk, ők egy jóval erősebb csapat, hiszen tavaly ők nyerték meg az Afrikai Kupát. Az USA mellett két csapat juthatott tovább. A mi csoportunkban is kiesett az utolsó helyezett. Nem akartunk a véletlenre hagyni az utolsó meccset Mozambikkal, ezért a hangsúlyt az elsőre, a Nigéria elleni mérkőzésre fektettük. Mindkét mérkőzést sikeresen megnyertük. A taktikánkat remekül ki tudtuk használni és a hangulat is fenomenális volt.

-Milyen volt hazai pályán szerepelni a válogatottal?
-Fantasztikus érzés volt, hogy otthon, a saját közönségünk előtt játszhattunk. Mindannyian nagyon hálásak vagyunk, hogy lehetőségünk volt Belgrádban szerepelni. Természetesen nagy esemény volt. A család, a barátok, az ismerősök és mindenki jelen volt, aki szereti a kosárlabdát Szerbiában. Ez az érzés egyedi és utánozhatatlan. Gyakorlatilag hatodik emberként voltak jelen a pályán a szurkolóink, mert rengeteget segítettek abban, hogy ilyen kitűnő eredményt érjük el.

-Az utolsó mérkőzésen már biztos olimpiai résztvevőként fogadtátok Mozambikot.
-A végső célunk az olimpiára jutás volt. Már nagyon készültünk erre. Ennek megfelelően készültünk fel az Eb-selejtezőre is és nagyon örülünk, hogy sikerült ezt elérni. Az utolsó mérkőzést Mozambik ellen játszottuk Belgrádban. Már ekkor tudtuk, hogy kijutottunk az olimpiára, de csak arra koncentráltunk, hogy ezt a meccset is megnyerjük. Jó volt kicsit kiszakadni a szezonból, találkozni újra a válogatottal. A lányokkal már több mint 10 éve ismerjük egymást. Egészen fiatalon kezdtünk el együtt játszani. Most jó volt újra velük lenni ezeken a különleges meccseken és együtt átélni a sikereket. Habár túl sok időnk nem volt ünnepelni, mert a legtöbbünknek már aznap este vagy másnap kora reggel utazni kellett. Most csak kis összejövetelre volt lehetőségünk, de remélem az olimpia után összetudunk hozni egy nagyobb szabású ünnepséget is.

- És mi a helyzet jelenleg a Diósgyőrrel? Hogyan értékeled a szezont?
- Úgy gondolom, hogy nagyon jó úton halad és jó ütemben fejlődik a csapatunk. Egyre jobbak és jobbak vagyunk. A célunk, hogy ezt a továbbra is fenntartsuk a szezon végéig, hogy a második helyen végezhessünk az alapszakaszban, és hogy ezekkel a pozitív energiákkal indulhassunk neki a felsőháznak. Még van pár mérkőzésünk az alapszakaszból, természetesen ezeket szeretnénk hozni. Többek között a Sopron ellen is játszunk majd, tőlük a legutóbb idegenben elég nagy vereséget szenvedtünk. Szóval ez a meccs rendkívül izgalmas lesz, le tudjuk majd mérni, hogy mennyit fejlődtünk és javítottunk a játékunkon az első meccs óta. Én személy szerint nagyon kíváncsian várom ezt a meccset, mert biztos nagyon érdekes lesz. Remélem sikeres lesz ez a nap a DVTK-nak és sok szurkolónk ki fog jönni erre a nagyon fontos mérkőzésünkre is.

-Hogyan készültök a következő a meccsekre?
-Egy hosszabb szünet után a Csata ellen fogunk játszani idegenben. Ők jelenleg a 3. helyen állnak a tabellán. Elég erős csapatnak számítanak, szóval nem szabad őket alábecsülni. Teljes mértékben erre koncentrálunk most, hogy legyőzzük őket. Tudjuk, hogy nem lesz könnyű, de sok időnk volt felkészülni a meccsre, nagyobb hangsúlyt tudunk fektetni a taktikai dolgokra, amely kulcsfontosságú a játékunkban.

- Amíg a lányok pihentek, te akkor is kőkeményen dolgoztál, hogy érint ez téged?
- Rögtön a válogatott szünet előtti utolsó meccsünk után csatlakoztam a válogatotthoz, így nekem nem volt pihenőm. De nemzeti csapat tagjának lenni, annyira különleges és értékes dolog, hogy ez egy olyan pillanat, amikor egy percig sem gondolsz arra, hogy fáradt vagy, mert akkora motiváció dolgozik benned. Most visszatértem Diósgyőrbe, és bár igaz, hogy nem pihentem, de tele vagyok pozitív energiával. Ez a meccs és a tudat, hogy kijutottunk az olimpiára teljesen feltöltött. Boldog vagyok, hogy újra itt lehetek. A lányok is keményen dolgoznak, a légkör csodálatos, így nagyon jó érzés volt visszatérni a csapathoz. A jövővel kapcsolatban nagyon jó előérzeteim vannak.