Beharangozó 2020. február 8., szombat

DVTK - DVSC 1-2 (1-2)

Az OTP Bank Liga 20. fordulójában a DVTK a nagy elődök szerelését megidéző ünnepi mezben lépett pályára a DVSC ellen. Az első félidőben a debütáló Hysen Memolla passzát Mirko Ivanovski értékesítette rögtön a meccs elején, ám a vendégek gyorsan fordítottak. A folytatás megszámlálhatatlan apró szabálytalanságot hozott, de újabb gólt már nem.

DVTK - DVSC 1-2 (1-2)


OTP Bank Liga 20. forduló

Diósgyőri VTK - Debreceni VSC 1-2 (1-2)

Miskolc, DVTK Stadion, 4802 néző. Játékvezető: Iványi Zoltán (Szalai Balázs, Vígh-Tarsonyi Gergő; Karakó Ferenc, Lovas László).
DVTK: Danilović - Vági, Polgár, Brković, Memolla - Márkvárt, Iszlai - Hasani, Rui Pedro, Kiss T. - Ivanovski. Vezetőedző: Feczkó Tamás.
DVSC: Košický - Bényei, Kinyik, Pávkovics, Ferenczi J. - Kusnyír, Csősz - Bódi, Szécsi, Varga K. - Adeniji. Vezetőedző: Vitelki Zoltán

Csere: Rui Pedro helyett Molnár G. és Szécsi helyett Garba a 65., Adeniji helyett Milunović a 68., Kiss T. helyett Cortés a 73., Bényei helyett Baráth a 75., Polgár helyett Tabaković a 81. percben.
Sárga lap: Pávkovics a 7., Adeniji a 17., Vági a 24., Hasani az 57., Bódi az 58., Szécsi a 64., Cortés a 87., Ivanovski a 90+2. percben.
Gólszerző: Ivanovski (1-0) a 4., Adeniji (1-1) a 14., Kinyik (1-2) a 17. percben.


Kulcspillanatok

4. perc: Kiss passzával az újonc Hysen Memolla indult el a bal oldalon, tökéletesen nyeste középre a védők mögé a labdát, amit Mirko Ivanovski a kapu jobb alsó sarkába lőtt, 1-0

14. perc: A vendégek kontrája végén Bódi adott jobbról középre, ahol Babatunde Adeniji bal alsó sarokba lőtt 10 méterről, 1-1

17. perc: Bódi oldalszabadrúgás után középen csak röviden sikerült felszabadítani, Kinyik Ákos 7 méterről, fordulásból a jobb felső sarokba bombázott. 1-2

Edzői értékelések

Feczkó Tamás: - Nagyon bosszús vagyok, mert korai vezetésünk birtokában azt a játékot játszhattuk volna, amit szeretünk, de az ellenfél gyorsan keresztülhúzta számításainkat. Úgy kezdtük a mérkőzést, ahogy hazai pályán kell, a vezető gól után újabbakat lőhettünk volna. Viszont nagyon gyorsan a saját javára fordította a mérkőzést a DVSC. Az első félidőben a védekező harmadban és a középső zónában nagyon sok ki nem kényszerített hibát vétettünk. Nagyon sok labdát adtunk el, nem találtuk a passzsávokat, nem tudtuk feljátszani a támadózónába a labdát. A DVSC jól presszingelt, mégis inkább magunkat okolhatjuk a sok eladott labda miatt. Az első félidő utolsó tíz percében viszont annyi helyzetet alakítottunk ki, amivel megnyerhettük volna a mérkőzést. A DVSC annyival jobb csapat, hogy három helyzetéből kettőt gólra váltott.
A második félidőben hiába hiába játszottunk óriási mezőnyfölényben, hiába erőltettünk rá az akaratunkat a DVSC-re, igazi gólhelyzetet nem tudtunk kialakítani.
Vitelki Zoltán: - Részemről nem volt érzelemmentes a mérkőzés, sorsszerű, hogy régen nem vagyok a DVTK kötelékében, és pont egy ilyen ünnepen kell visszatérnem. És a sors fintora, hogy egy másik csapat vezetőedzőjeként. Sportemberként tudtam ettől függetleníteni magam, és minden erőmmel a győzelemre készítettem fel a Lokit.
Számunkra rosszul kezdődött a mérkőzés, korán gólt kaptunk, de a csapat mentális erejét mutatja, hogy hamar tudtunk fordítani. A szünetben azt kértem a játékosoktól, hogy a folytatásban nem elég megvédeni az eredményt, úgy kell fellépni, mintha 0-0 lenne az állás. Nagyon egységes a csapat, erre a kohézióra lehet építeni. Nem akartuk feladni a saját játékunkat, taktikailag ma is fegyelmezett volt a csapat.
Nem tudatosan álltunk vissza, minden meccsnek megvan a dramaturgiája. Sokan látogattak ki a stadionba, a hazaiaknak támadniuk kellett, így a diósgyőriek többször ránk tudták erőltetni az akaratunkat, amit álltunk, és megőriztük a kapunkat a góltól. Döntő volt, hogy 1-0-nál egyből válaszoltunk, és rögtön fordítottunk, ami a folytatásban magabiztossá tette a csapatot. Külön öröm, hogy a kezdőcsapatban 8, a kispadon 3 saját nevelésű játékos kapott helyet, ez is növeli a siker nagyságát.