Összefoglaló 2023. október 14., szombat

DVTK - Vasas FC 1-2 (1-1)

A bajnoki szünetet kihasználva a Merkantil Bank Liga 4. helyén álló Vasas FC ellen játszott felkészülési mérkőzést a DVTK. A találkozón hat fiatal akadémista is pályára lépett, a kezdőben Csatári Gergő és Jurek Gábor neve szerepelt, a kispadról beszállva pedig Bacsa Benjámin, Ferencsik Bálint, Szamosi Ádám és Ivan Stavinchuk kapott lehetőséget. A DVTK gólját Lukács Dániel, a vendégek találatait Novothny Soma és Zimnonyi Dávid szerezték.

DVTK - Vasas FC 1-2 (1-1)

Felkészülési mérkőzés

Diósgyőri VTK - Vasas FC 1-2 (1-1)

Miskolc, DVTK Stadion, 393 néző. Játékvezető: Rúsz Márton (Berényi Ákos, Márkus Péter)
DVTK: Artem ODYNTSOV - GERA Dániel, Bozhidar CHORBADZHIYSKI, BÁRDOS Bence, Bitok STEPHEN - BOKROS Szilárd, HOLDAMPF Gergő, CSATÁRI Gergő - JUREK Gábor, Elton ACOLATSE, LUKÁCS Dániel. Vezetőedző: KUZNYECOV Szergej.
Vasas FC: JOVA Levente - SZIVACSKI Donát, LITAUSZKI Róbert, PÁVKOVICS Bence, DEUTSCH Lászó - Urblík József, VIDA Máté, BAKTI Balázs - TÓTH Milán, NOVOTHNY Soma, KAPORNAI Bertalan. Vezetőedző: DESITS Szilárd


Csere: LITAUSZKI Róbert helyett OTIGBA Kenneth a 46., DEUTSH László helyett ÓDOR Máté a 46., BAKTI Balázs helyett GIRSIK Attila a 46., TÓTH Milán helyett ZIMONYI Dávid a 46., Bitok STEPHEN helyett FERENCSIK Bálint a 46., GERA Dániel helyett FARKAS Dániel a 46., Artem ODYNTSOV helyett Karlo SENTIĆ a 46., VIDA Máté helyett RAB Boldizsár az 58., BÁRDOS Bence helyett BACSA Benjámin a 68., HOLDAMPF Gergő helyett SZAMOSI Ádám a 68., LUKÁCS Dániel helyett CSIRMAZ István a 68., CSATÁRI Gergő helyett Ivan STAVINCHUK a 68., KAPORNAI Bertalan helyett VARGA Donát a 68., NOVOTHNY Soma helyett BARKÓCZY Barnabás a 74., URBLÍK József helyett FELEDY Balázs a 74., PÁVKOVICS Bence helyett PAPP Csongor a 87., SZIVACSKI Donát helyett PUSKÁS Zsombor a 90+1. percben.
Sárga lap: Bozhidar CHORBADZHIYSKI a 19., FARKAS Dániel a 85. percben.
Gólszerző: LUKÁCS Dániel (1-0) az 5., NOVOTHNY Soma (1-1) a 43., ZIMONYI Dávid (1-2) az 55. percben.

Vezetőedzői értékelés

Kuznyecov Szergej: - A Vasas elleni felkészülési mérkőzést arra szerettük volna felhasználni, hogy megnézzük a fiatalokat és azokat, akik kevesebb időt kaptak a bajnokikon. A csapat több mint fele ma pihenőt kapott. Az első félidőben jól futballoztunk, gólt szereztünk, irányítottuk a játékot. A második félidőben az előre eltervezett cserék után már nehezebb volt az első félidei futballt folytatni, hiszen több fiatal is a pályán volt. Sajnos kikaptunk, sosem jó vereséget szenvedni, de nincs ennek különösebb következménye. Készülünk tovább a következő bajnoki mérkőzésre.